burevestnik.bg - Мобилна версия


Пред протеста

Ани Стоянова: Искаме незабавна смяна на ръководството на ИСУЛ

Недопустимо е да се рискува живота на деца с тежки онкохематологични заболявания заради нечия немарливост, каза тя

Ани Стоянова: Искаме незабавна смяна на ръководството на ИСУЛ

Настояваме за незабавна смяна на ръководството на ИСУЛ и назначаване на ревизия на лечебното заведение. Това заяви пред БНР Ани Стоянова от Фондация „Даная“, която днес организира протест пред здравното министерство – искане, което родителите на деца с онкохематологични заболявания отправят към здравния министър с аргумента, че управлението на болницата е довело до тежък срив в работата на Клиниката по детска онкохематология.

Ани Стоянова определи политиката на болничното ръководство спрямо персонала и пациентите на клиниката като неморална и нехуманна и допълни, че въпросът ще бъде поставен от родителите и пред премиера Денков.

„Материалната база в отделението е ужасна. В момента не се правят трансплантации, защото липсва висококвалифициран персонал, а медицинските сестри са само три, една от тях скоро напуска. Топла вода няма, храна за майките няма, легла за децата няма, в една съвсем мъничка стая живеят 4 човека - 2 майки с 2 деца", представи реалната картина Ани Стоянова.

"Държавата трябва да реши този проблем кардинално, защото рискуваме животи на децата", каза тя.

Стоянова бе категорична, че здравното министерство е запозната със случващото се, но реакция до този момент няма.

„Никой не е застрахован, че няма да му се наложи да потърси помощ в тази клиника“, каза още тя.

Напрежението около Клиниката по детска онкохематология ескалира през миналата седмица, когато родители на болни деца съобщиха за сериозни проблеми, свързани с престоя и лечението им. Те обясниха, че битовите условия в нея са мизерни и няма топла вода. В отговор ръководството на болницата заяви, че това не отговоряна на истината и единствените затруднения идват от особеностите на водопреносната мрежа, които налагат да се изчака, за да се източи студената вода, за да потече топла. От там допълниха, че конструкцията на тръбите е стара, тъй като е съобразена със строителните планове по времето на изграждането на болницата. Към момента обаче реален проблем с топлата вода няма, казаха още от ИСУЛ.    


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   RCyS

User Avatar Гост 24.11.2023 13:47:02

Янка Кюркчиева e винаги на заплата в ИСУЛ. В момента е ПАРЛАМЕТАРЕН СЕКРЕТАР В Министерството на Здравеопазването. Виж сайта на министерството на Здравеопазването.

User Avatar Гост 22.11.2023 07:57:59

Ани Стоянова се е поставила като аватар на кукуто Кремена Кунева, която не е нито рак, нито щука

User Avatar Гост 21.11.2023 13:17:03

Ако Янка Кюркчиева е още в Борда на ИСУЛ не се очудвам, че искат смяна на Ръководството....

User Avatar Гост 21.11.2023 10:09:55

Това НПО е между скандалите и политическото говорене, с доста висока самооценка. Не се очертава като надежден партньор.

User Avatar Наблюдател 20.11.2023 17:56:34

Същата експресивна дама, която преди няколко години за малко не закри детското отделение в сливенската болница заради изкуствен скандал с вързани бебета, днес повтаря упражнението с детското хематологично отделение в ИСУЛ. И двата скандала се развиват на принципа ЕЖК ("една жена каза" на загрижената експресивна дама), а другото общо е, че агресията е целенасочена към ръководството и лекарите, работещи там. Само че изпуска една дребна подробност - тези великолепни лекари се борят денонощно и самоотвержено за живота на децата в същите мизерни условия на старата амортизирана сграда, а последното, което ще им хрумне, е да си спрат топлата вода умишлено. И само им липсват истерични жени на главата насред човешките трагедии и нечовешката мизерия, в която работят. Истина е, че почти няма държавна болница с нормални условия за престой и работа. Това е много тъжно, дълбоко несправедливо и трябва да бъде променено. За изпитанията пред болните деца и техните родители да не говорим - когато имат най-голяма нужда от комфорт, те се сблъскват с най-големите трудности. Но хората, които спасяват животи в тези болници, също са потърпевши и са най-малко виновни. В ИСУЛ мечтаят не по-малко за Национална детска болница с най-добри условия. Всички сме състрадателни, всички изпитваме гняв към несправедливости и жестокост, но не се връзвайте на нечии повърхностни, болни амбиции, облечени в истерия.

User Avatar semm 20.11.2023 17:50:23

И двамата ще го харесате: желязна еpекция за цяла нощ, няма бързо да свършваш: cвирка, анален и вагинален ceкc, колкото поискаш, подобряване на издръжливостта до 10 ПЪТИ по-дълго, ярък оргазми и за двамата, Подобряване на вкуса на спepмaта: тя ще иска да поглъща все повече и повече! Съветвам всеки да опита------> mub.me/bluex

Още от Новини