burevestnik.bg - Мобилна версия


Пострадалият шофьор на линейка:

Биха ме, защото се опитах да окажа помощ и на причинителя на катастрофата

Биха ме, защото се опитах да окажа помощ и на причинителя на катастрофата

Причината за побоя срещу шофьора на линейка от с. Руен е, че е опитал да помогне на 18-годишния водач на автомобила, причинил катастрофата с каруцата. Според близките на детето, той ги бил обидил. Това заявиха пострадалият служител на Спешна помощ и фелдшерката пред БНТ.

„Пред очите ми стана. Юмруци по главата, по лицето. Той се беше свил, за да се предпази, но продължиха да го таманят. Аз не се намесих, защото и аз щях да попадна под юмруците“, каза фелдшерката от екипа на Спешна помощ пред БНТ, пристигнал на мястото на инцидента между автомобила и каруцата.

„Фелдшерката се занимаваше с детето, а аз отидох да помогна на шофьора, който също е младо момче. Беше прежълтял. Дръпнах го, за да го заведа към линейката и изведнъж тълпата скочи върху мен и дори не успях да разбера какво се случи. Дори не съм разговарял с тях“, разказа и пострадалият Реджеп Кадир. Неговото състояние се подобрява, но все още ще остане под наблюдение в УМБАЛ Бургас. 

След побоя служителите в Спешна помощ настояват за закон, с който да бъдат защитени в подобни ситуации.

„Реджеп ми сподели, че е отворил вратата и се е опитал да го извади от автомобила, да го сложи пред линейката, за да може медицинският фелдшер да го прегледа. Тогава обаче зад гърба му притичва майката на детето, бълвайки обидни думи. Тя започнала да го блъска и да го удря. Събрали се десетина души, но пристигат още три-четири коли. От тях слизат още роми. Насочват се към него и започват да го бият. Той пада на земята. Благодарим на полицаите от РПУ-Руен за бързите и адекватни действия, с които са се опитали да предпазят нашия колега. С два изстрела във въздуха са разпръснали тълпата от нетрезви роми, защото иначе е можело да има фатален край“, каза Климентин Милчев, председател на синдиката на ЦСМП-Бургас..

По думите му, няма закон за спешната помощ, в който да е записано кой каква отговорност трябва да носи – служители, пациенти.

„Нямаме никаква защита. Ако стане някой фатален случай, тогава може би господата в София ще се размърдат да приемат този закон“, допълни Милчев.

Прокуратурата се самосезира по случая, но все още се уточняват имената на конкретните замесени лица. Вчера бяха задържани 6 души, но днес те са освободени.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   %XuR

User Avatar abe 20.04.2023 21:13:53

Вече три години (!) не могат да осъдят убиеца на Милен Цветков , тук шофьорът иска присъди......... Какви присъди, човече ?! То няма за усбийците, ти за един побой се кахъриш....

User Avatar Гост 19.04.2023 19:14:40

И при смъртен случай господата от Парламента няма да се трогнат. Те се грижат само за собствения си живот и джоб. Докато не ги изметем оттам няма оправия.

Още по темата