burevestnik.bg - Мобилна версия


Благотворителен концерт събира средства за децата на починали от COVID медици

Благотворителен концерт събира средства за децата на починали от COVID медици

За втора поредна година фондация „За доброто“ организира благотворителен концерт за децата на починали от COVID медици. Концертът ще се състои на 21 декември в One More Bar в Борисовата градина в София и в него ще се включат Стефан Вълдобрев, Орлин Павлов, Ерсин Мустафов от Jeremy?, Александър Славчев, Маги Алексиева - MEY и DJ Mr. Moon.

„Малко над 50 000 лв. са събрани до момента във фонд „За децата на герои“ за 2024 година. Сумата е крайно недостатъчна, за да осигурим съществуването на фонда. За да продължим да работим по него и през следващата година крайната сума, която трябва да съберем възлиза на 150 000 лв.“, казват от фондацията.

Във фонда в момента има 25 деца на медици и учители, които починаха от COVID. Децата получават стипендии от по 500 лв. на месец вече три години. Най-малкото дете във фонда е на 6 години, най-голямото ще завърши училище през май.

Целта на фонда е да осигури подкрепа за децата до завършване на средното им образование. Парите за стипендии се осигуряват изцяло от дарения.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   WgLu

Още по темата