burevestnik.bg - Мобилна версия


Водещи специалисти от „Пирогов“ с кампания по повод Световния ден за борба с инсулта

Водещи специалисти от „Пирогов“ с кампания по повод Световния ден за борба с инсулта

Водещи специалисти от „Пирогов“ организират кампания по повод 29 октомври – Световния ден за борба с инсулта, съобщиха от лечебното заведение. 

Доц. Мария Димитрова – началник на Клиниката по нервни болести, и доц. Николай Велинов – завеждащ Отделение по неврохирургия и ръководител на ендоваскуларния екип на Центъра за лечение на инсулти в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, ще извършват безплатна оценка на индивидуалния риск на 28 и 29 октомври 2024 г., понеделник и вторник от 12 часа в болницата, уточняват от там.

По време на инициативата лекарите и техните екипи ще запознаят хората с това какви трябва да са стойностите на артериалното кръвно налягане, за да не получат инсулт, как да предотвратят възникването на инсулта и колко трябва да се движим на ден, за да предотвратим сърдечносъдови заболявания

Индивидуалната оценка на риска от инсулт, обучението, консултациите и прегледите не са обвързани със заплащане на такса. Всички, които желаят да се възползват от експертизата на специалистите, е необходимо предварително да се запишат на телефон: 02/ 9154406,  всеки делничен ден между 11 и 12 часа, информират още от спешната болница.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   k2TU

Още от Новини