burevestnik.bg - Мобилна версия


Втора измама с името на проф. Оскар

"Магични очни капки", изобретени от него, обещават ефект до 2 седмици

Втора измама с името на проф. Оскар

За втори път се случва да злоупотребяват с името ми, използвайки го за реклама на лекарства и хранителни добавки в интернет, съобщи офталмологът проф. Александър Оскар пред Нова телевизия.

“Преди две седмици сам попаднах на информация, касаеща магически очни капки, които помагат на възрастните хора  да не се оперират. Веднага реагирах в социалните мрежи и съобщих, че това е фалшива новина. Преди няколко дни г-н Стефан Лисиков, когото не познавам, ми изпрати съобщение във фейсбук с много странна за мен първоначална публикация. Уж интервю с мен, в което се казва, че съм изобретил добавка, която помага на хората да прогледнат в рамките на две седмици“, разказа проф. Оскар.

Той допълни, че в тази публикация на места името му е било смесвано с името на пулмолога д-р Александър Симидчиев. “Това е една злоупотреба както с моето име, личните ми данни, така и с доверието на хората в мен”, каза лекарят.

“Макар и хранителна добавка, тя може да е много опасна, крие риск за здравето на хората. Трябва да сме много внимателни, когато се доверяваме на информация, касаеща нашето здраве, особено когато е реклама в интернет”, предупреди проф. Оскар.

Неговата препоръка е винаги да се допитваме до лекуващите лекари и да купуваме медицински продукти от аптеките.

По думите на проф. Александър Оскар български и сръбски журналисти правят разследване по темата. „Оказва се, че това е цяла мрежа от продукти, които се разпространяват предимно на Балканите и в България“, каза той.

Прокуратурата у нас е предала случая на отдел “Киберактивност” към ГДБОП. „Предполагам, че скоро ще се свържат с мен, за да дам показания“, допълни проф. Оскар.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   CA12

User Avatar Гост 08.02.2023 14:31:47

Този палячо си е баш за капките

Още от Новини