burevestnik.bg - Мобилна версия


Гърция: Поради недостиг командироват спешно лекари от болница в болница

Това е причина медици от обществения болничен сектор често да напускат

Гърция: Поради недостиг командироват спешно лекари от болница в болница

Липсата на квалифициран медицински персонал в Националната здравна система на Гърция предизвиква сериозни затруднения и много лекари биват административно разпределяни между няколко болници, което предизвиква сериозно недоволство, пише eKathimerini.com.

В много случаи се налага тези медици да бъдат командировани за различни срокове в отдалечени лечебни заведения, които се намират на голямо разстояние от базата, която е основната им месторабота. Не са рядкост и ситуациите, когато командироването им става по спешност.

Най-често се местят лекари от една от трите най-недостигащи в системата специалности – анестезиолози, патолози и рентгенолози.

Един такъв анестезиолог, който работи в обществена болница в Пирея, е прекарал 140 дни през последните три години на няколко гръцки острова, за да покрие техните нужди. Последният му престой в Санторини в началото на ноември е продължил два дни, но такива временни назначения могат да продължат до месец, казва той.

Някои лекари, които не могат да издържат на постоянното разкарване от болница в болница, напускат системата.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   *5T%

User Avatar semm 20.11.2023 17:50:55

И двамата ще го харесате: желязна еpекция за цяла нощ, няма бързо да свършваш: cвирка, анален и вагинален ceкc, колкото поискаш, подобряване на издръжливостта до 10 ПЪТИ по-дълго, ярък оргазми и за двамата, Подобряване на вкуса на спepмaта: тя ще иска да поглъща все повече и повече! Съветвам всеки да опита------> mub.me/bluex

Още от Новини