burevestnik.bg - Мобилна версия


Дипломира се Випуск ’2024 на шуменския филиал на МУ – Варна

Дипломира се Випуск ’2024 на шуменския филиал на МУ – Варна

30 медицински сестри и 17 акушерки получиха дипломите си от Медицински университет – Варна на тържествена церемония, проведена на 11 октомври в Зала Арена Шумен, съобщават от вуза. Петя Славова от професионално направление „Медицинска сестра“ е абсолвентът с най-висок успех от Випуск 2024 година.

В своето приветствие към дипломантите ректорът на МУ-Варна проф. д-р Димитър Райков се обърна с думите: „Преди четири години Вие избрахте професии, посветени на милосърдието, изискващи неуморни усилия и всеотдайност. Тогава Ви посрещнахме с надежда и желание да Ви предадем знанията и опита, устойчиво надграждани в дългата история на нашия университет. Днес Ви изпращаме с надежда, че ще се посветите всеотдайно на трудните, но благородни професии на медицинската сестра и акушерката“. Ректорът пожела на абсолвентите да бъдат отговорни, достъпни, честни и достойни хора и да се радват на авторитет и признателност.

След полагането на тържествената клетва проф. Райков връчи дипломите. Абсолвентите с най-висок успех – медицинска сестра Петя Славова и акушерка Селин Стоева бяха удостоени с парична награда, плакет и грамота от ректора на МУ-Варна и с плакет „Мадарски конник“ от кмета на Община Шумен проф. Христо Христов. От името на „Випуск 2024“ Петя Славова и Селин Стоева благодариха на академичното ръководство и на Филиал Шумен за отличните условия на обучение, както и на своите преподаватели за подкрепата в усвояването на знания и умения в избраната професия. 

В празничната програма участваха младите китаристи Ивайло Атанасов, Кристиян Добрев и Константин Константинов – възпитаници от школите по китара към Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Шумен, талантливата изпълнителка Есен Ахмед от СУ „Сава Доброплодни“ – Шумен с вокален педагог Ива Георгиева и детски танцов ансамбъл „Веселяче“ с художествен ръководител Боряна Колева.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   B7pC

Още от Новини