burevestnik.bg - Мобилна версия


Д-р Кондева към фелдшерите: От специфичните ви умения често зависи спасяването на живот

Днес се провежда Първият национален конгрес на БСЛАФ

Д-р Кондева към фелдшерите: От специфичните ви умения често зависи спасяването на живот

„Създаването на Ваша отделна съсловна организация е своеобразно признание за значението на отговорностите, с които сте натоварени. Често подценявани, дейностите, които всеки от Вас извършва в ежедневната си работа, изискват не само широк спектър от медицински познания, но и от личностни качества. От тези специфични умения в много от случаите зависи спасяването на човешки живот“. С тези думи министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева откри Първия национален конгрес на Българския съюз на лекарските асистенти и фелдшерите (БСЛАФ), информират от пресцентъра на МЗ.

Тя изрази увереност, че учредяването на Съюза ще е предпоставка не само за създаване на етични правила, но и ще затвърди мястото на специалистите сред медицинските съсловия.

Конгресът на БСЛАФ е сформиран в изпълнение на Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите. В дневния му ред е включен избор на мандатна комисия, избор на Управителния съвет, на Контролна комисия, на Комисия по професионална етика, на Национален съвет по качество и избор на представител във Висшия медицински съвет към министъра на здравеопазването. Ще бъде приет Устава на БСЛАФ и Кодекса по професионална етика.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   eSCM

User Avatar rexxx 19.09.2024 23:16:15

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro

User Avatar парализата ме хвана там, долу 19.09.2024 14:31:11

Фелдшерите са съветски недоразумения, опитващи се сега да се присламчат към лекарските асистенти. Иначе, по тоталитарно време, се надуваха все едно са лекари.

Още от Новини