burevestnik.bg - Мобилна версия


Д-р Филибев: Много млади лекари се завръщат при нас

Най-важната задача в момента е да бъде довършен строежът на нов корпус на болницата, категоричен е управителят на МБАЛ Гоце Делчев

Д-р Филибев: Много млади лекари се завръщат при нас

„Създали сме екип от професионалисти и добри хора, с тях предлагаме добри условия за лечение. Това го показва и увеличеният брой пациенти, които избират да се лекуват в нашата болница – те са вече 3 пъти повече в сравнение с времето преди 2 – 2,5 години“. Това каза пред БНТ управителят на МБАЛ „Иван Скендеров“ в град Гоце Делчев д-р Петър Филибев.

По думите му един много положителен факт е завръщането на все повече млади лекари, които искат да работят в лечебното заведение. От една страна причината е в програмата на общината, която им осигурява стипендия, а от друга страна значение има и подобряването на материалната база и условията на труд в болницата, смята той.

„Успяхме да привлечем и специалисти от други градове на страната, за да можем да мотивираме и младите колеги да се върнат, за да черпят опит“, обясни д-р Петър Филибев.

Затруднения обаче създава липсата на достатъчно пространство, като проблемът води началото си от недовършения строеж на нов корпус на болницата.

„Имаме намерение и желание този проект да се реализира докрай. Тази сграда е построена в края на 90-те години със средства от видния неврокопчанин Иван Скендеров, чието име носи болницата. През 1996-1998 г. са правени нови опити да бъде завършена тази сграда, която е немалка – около 12 000 квадрата, с идеята да се предоставят по-добри условия за пациентите“, каза още д-р Филибев.

Той е категоричен, че желаещите да се лекуват в болницата се много и дори на моменти в някои отделения легла не достигат – това е кардиологията например, където заетостта е 99%. Обновлението също има значение, закупена е модерна апаратура, с нея разполагат и в това отделение, и в отделението по образна диагностика. Мисли се и за разширение на легловата база в бъдеще.

„Хората искат да се лекуват близо до дома си, вече не им се налага да пътуват до Благоевград, София или Пловдив, не им се налага и да ходят до най-близките болници в Сандански и Разлог“, допълни директорът на гоцеделчевската болница и увери, че той и екипът му ще продължат да търсят решение за довършването на строежа.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   hRFk

User Avatar Гост 08.03.2023 15:38:22

Този много си е повярвал...

User Avatar Гост 08.03.2023 14:41:46

Е, колко много?

Още от Новини