burevestnik.bg - Мобилна версия


Екип на УМБАЛ „Свети Георги“ прие по спешност транспортиран по HEMS пострадал турист

Екип на УМБАЛ „Свети Георги“ прие по спешност транспортиран по HEMS пострадал турист

39-годишен турист от Русе е транспортиран днес с медицински хеликоптер до УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив след падане при преход в Стара планина, съобщиха от болницата.

Инцидентът е станал вчера около 17.40 часа, като от Планинска спасителна служба първоначално са планирали днес сутринта да го транспортират с джип, но впоследствие е извикан медицински хеликоптер. 

Благодарение на отличната координация между екипите на отдел „Мобилизационна подготовка и сигурност“ и на Отделение по спешна медицина е създадена незабавна организация по посрещането на линейката по въздух при стриктно спазване на единната инструкция за безопасност при приземяване на хеликоптер от системата HEMS.

Малко преди 11 часа пострадалият е бил приет в Спешното отделение на най-голямата болница у нас в добро общо състояние, с оплаквания за болка в тазобедрената област. След като са извършени всички необходими медицински прегледи и диагностика, не са установени счупвания и пострадалият е хоспитализиран за последващо медицинско наблюдение от специалистите на УМБАЛ „Свети Георги“, информират още от лечебното заведение.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   924T

User Avatar Гост 08.07.2024 12:32:01

Русия удари с ракета детска болница в Киев Поне 20 души са загиналите, много са ранените Много деца са ранени при ракетния удар срещу детската болница в Киев Русия проведе най-масираната ракетна атака срещу Украйна за последната една година. Изстреляни са над 40 ракети от различен вид. Украинската ПВО е свалила по-голямата част от ракетите, но въпреки това има разрушения, поне 20 убити и над 50 ранени, каза вътрешният министър на Украйна Игор Клименко. В Киев едната от ракетите попадна в детската болница "Охматдет". Разрушени са операционните, има много ранени. Много граждани на Киев помагат при разчистването на отломките. Под развалините има хора, написа в Телеграм украинският президент Володимир Зеленски. Той обясни, че "Охматдет" е една от най-важните болници не само в Украйна, но и в Европа, и е изключително ДЕТСКА болница. "Охматдит" спасява и възстановява здравето на хиляди деца. Сега болницата е разрушена от руска атака, има хора под развалините, точният брой на ранените и загиналите в момента не е известен. Сега всички помагат за разчистване на отломките: лекари, обикновени хора. Русия не може да не знае къде летят нейните ракети и трябва да отговаря за всички свои престъпления: срещу хората, срещу децата, срещу човечеството като цяло. Много е важно сега светът да не мълчи за това и всички да видят какво е Русия и какво прави", добави Зеленски.

User Avatar советская сволочь 07.07.2024 16:30:05

И за П.К.П. дигнаха военен хеликоптер заради изкълчено рамо. Като че ли си беше изкълчила шутката и не можеше да ходи.

Още от Новини