burevestnik.bg - Мобилна версия


По повод Световния ден за борба с инсулта

Започва Национална кампания „Бъди подготвен! Разпознай инсулта. Действай бързо!“

Започва Национална кампания „Бъди подготвен! Разпознай инсулта. Действай бързо!“

Световният ден за борба с инсулта е ден за равносметка. Тази година Асоциацията за инсулт и афазия насочва вниманието към масовото разпространение на ключовите знания за инсулт, включително характер, рискови фактори и симптоми на инсулт, както и правилното поведение при тяхното установяване, съобщават от организацията. Във връзка със Световния ден за борба с инсулта, който се отбелязва на 29 октомври, те стартират национална кампания „Бъди подготвен! Разпознай инсулта. Действай бързо!“.

Кампанията обхваща няколко града в страната – София, Бургас, Плевен, Стара Загора, Благоевград, Силистра, Шумен. Тя включва редица активности, сред които „Пътека на знанието“, разпространение на електронни материали за симптомите на инсулта, разгласяване на ползите от Инфобот за Вайбър – джобен наръчник за инсулта, излъчване на информационен клип за инсулта на екраните на всички метростанции в София и в трамваите и тролейбусите и др.

От Асоциацията за инсулт и афазия напомнят основните симптоми на инсулта – разкривено лице, слабост в ръцете, затруднен говор. От там призовават при потвърждение на дори само един от трите симптома незабавно да позвъним на тел. 112 и да съобщим за инсулт, като посочим часа и мястото на инцидента.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   8nrG

Още от Новини