burevestnik.bg - Мобилна версия


Избраха проф. Бойчо Ланджов за ректор на МУ - София

Избраха проф. Бойчо Ланджов за ректор на МУ - София

С 310 гласа от общо 344 гласували проф. Бойчо Ланджов беше избран на провелите се днес частични избори за ректор на Медицинския университет в София, съобщиха от учебното заведение. Против кандидатурата на проф. Ланджов имаше 25 гласа, като невалидни бяха отчетени 9 бюлетини.

Проф. Ланджов беше единствен кандидат за поста и ще довърши мандата на академик Лъчезар Трайков, прекратен поради навършване на пределна възраст.

На заседанието, водено от председателя на Общото събрание акад. Ваньо Митев, беше одобрен отчетът на настоящия ректор, а проф. Ланджов представи основните си приоритети за управлението на МУ – София.

Проф. Ланджов е завършил Магистърска степен по Медицина през 1998 г. в Медицинския Университет-София. Преминава през цялата академична стълбица от асистент до професор в Катедрата по анатомия. Има специалност по Ортопедия и травматология.

Носител е на Награда „PANACEA“ за висок професионализъм и значими постижения в организирането и осъществяването на преподавателската, научноизследователската и експертна дейност, МУ-София, 2020 г., а през 2022 г. е лауреат на наградата „Любим преподавател“ на МУ-София в областта на Медико-биологичните науки.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   A$pW

User Avatar Гост 13.12.2023 21:16:29

Ново какво??? Хахахах

User Avatar Гост 13.12.2023 19:37:18

Успех!!! Ново Начало за Медицински Университет София!!!

Още от Новини