burevestnik.bg - Мобилна версия


Израел е готов да ни предостави експертен опит за детската болница

Израелски болници отварят вратите си за български медицински специалисти

В рамките на посещението си в Израел (20-24 януари), по покана на водещи детски болници, министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев обсъди с ръководители на педиатрични лечебни заведения възможностите за обмяна на опит относно изграждането и управлението на подобни медицински структури, за обмена на кадри и за провеждането на тесни специализации на млади лекари, с цел развитие на двустранното сътрудничество в областта на детското здравеопазване. Това съобщиха от пресцентъра на здравното ведомство.

В рамките на следващия месец екип от представители на държавните детски болници – собственост на един от здравноосигурителните фондове в Израел, ще посети България, за да подпомогне организацията за формирането на екип за анализ потребностите на нуждите, ключов за изграждането на бъдещата Национална детска болница.

Следваща стъпка ще бъде планирането на краткосрочни, фокусирани специализации за млади наши лекари в Израел, както и обмен на експерти, профилирани в областта на детското здравеопазване.

В Израел на вниманието на министър Меджидиев бяха представени структурата, организацията на работа и дейността на група водещи детски болници („Меир“, „Шеба – Тел Ашумер“, „Шнайдер“ и „Бейлинсон“). В рамките на проведените срещи, чийто основен акцент беше темата Майчино и детско здравеопазване, след посещение на център по репродуктивно здраве в болница „Бейлинсон“ беше договорено създаването на Обучителен център за женско здраве и репродуктивна медицина у нас. Проектът ще бъде финансиран от израелска страна, като ще бъде осигурено и първоначалното обезпечаване със специалисти, допълват още от МЗ.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   2ZWj

User Avatar Сеньор 25.01.2023 18:39:45

Добре обикаля с народна пара този главоч,но да си каже каква е връзката на жена му с Деса Радева!?Корумпирана и жалка държавица!

User Avatar гост 25.01.2023 07:57:09

Корумпирано типче

User Avatar Гост 24.01.2023 15:52:45

Левчо.

Още по темата