burevestnik.bg - Мобилна версия


Изследват прилагането на HPV ваксината у нас

Изследват прилагането на HPV ваксината у нас

Анкета за прилагането на ваксина срещу HPV публикува Българският лекарски съюз (БЛС). Тя е създадена от Европейската организация за борба с рака (ECO) съвместно националните ѝ консултанти, за да изследва движещите фактори за приемането на ваксината срещу човешки папиломен вирус (HPV) в Румъния, България и Хърватия. Тази информация ще бъде включена в работата на Мрежата за действия срещу HPV на ECO, за да информира политиките за ваксинация, съобщават от съсловната организация на лекарите.

Анкетата беше разработена с помощта на рамката „Поведенчески и социални движещи фактори на ваксинацията“ (BeSD) на Световната здравна организация, която е създадена, за да разбере основните фактори, които влияят на поведението спрямо ваксинацията. Въпросите бяха адаптирани, за да паснат на местния контекст, уточняват от БЛС.

Тази анкета е насочена към членове на различни организации в Румъния, България и Хърватия, които се занимават с темата за HPV и ваксинацията срещу HPV.

Тя ще бъде затворена на 31 август. Резултатите ще бъдат споделени по време на Европейския онкологичен форум, който ще се проведе на 20-21 ноември.

Анкетата вижте ТУК


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   FubC

Още от Новини