burevestnik.bg - Мобилна версия


Изследователи от МУ - Варна участваха в международен образователен форум

Изследователи от МУ - Варна участваха в международен образователен форум

На 2 и 3 септември представители на МУ – Варна се включиха в Четвъртия международен образователен форум на тема: „Образованието през парадигмата на хуманизма и изкуствения интелект“, организиран от Община Варна в партньорство с Министерството на образованието и науката, НСОРБ и ИКТ Клъстер Варна.

Уникалността на събитието се откроява с факта, че предоставя платформа за дискусии и споделяне на опита на участници от средното образование, академичните институции, бизнеса, местната и националната власт. И тази година в него се включиха и международни партньори, работодателските и синдикални организации в сферата на образованието – Съюзът на работодателите в системата на народната просвета, Сдружението на директорите в средното образование, Синдикатът на българските учители и Независимият учителски синдикат. 

Основните акценти на конференцията бяха иновациите и дигиталните решения в образованието, включително за постигане на хармония между хуманността и ролята на изкуствения интелект в процеса на преподаване и в живота на младите хора като цяло.

Ученици, студенти, преподаватели, изследователи и представители на бизнеса  представиха индивидуални и екипни изследователски проекти и практики, софтуерни и хардуерни разработки. 

На голям интерес се радваха темите, представени от екипа на МУ – Варна: „Преодоляване на предизвикателствата в обучението чрез Ai- инициирани интервенции“ от  доц. д-р Силвия Николова и  „Позитивно образование, благополучие и здраве“ – екипна  разработка от проф. д-р Тодорка Костадинова ( МУ – Варна) и Проф. д-р Румен Стаматов (ВСУ).

 МУ-Варна участва във всички досегашни издания на Международния образователен форум от 2021, 2022, 2023 и 2024 г. и представя своите иновативни проекти и постижения в областта на дигитализиране на образователния процес, разработка и обучение в магистърски програми за прилагане на изкуствен интелект в биомедицината и здравеопазването в съвместен проект с ВСУ „Черноризец Храбър,  успешните решения на академичното ръководство на МУ – Варна за инвестиции в технологиите за съвременно медицинско образование, възможностите за изследователска работа и кариерно развитие на студентите и академичните екипи на университета.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   6G24

Още от Новини