burevestnik.bg - Мобилна версия


Кампания за превенция „Сега е време, за да имаш време!“ започва в София

Кампания за превенция „Сега е време, за да имаш време!“ започва в София

„Сега е време, за да имаш време!“ е името на кампания за превенция, организирана от Дирекция „Спорт и младежки дейности“ на Столичната община и Фондация „Рестарт“, съобщават от фондацията.

Начинът, по който се грижим за себе си в младите си години, играе решаваща роля за това как ще се чувстваме, когато остареем, отбелязват организаторите на кампанията, с която целят да предоставят достъп до повече здравна информация и медицинска грижа на млади хора.

„КОД: Превенция – Сега е време, за да имаш време“ събира лекари от различни здравни специалности, за да споделят ключова информация на тема превенция и профилактика на най-често срещаните заболявания и здравословни проблеми у нас.

Кампанията предвижда още достъп до безплатни прегледи и медицински изследвания.

„Ако сте родители, елате с децата си! Докато вие слушате полезна информация, ние ще ги забавляваме с интерактивни игри, пътешествие из древна Сердика с VR очила, работилници и ателиета“, казват още организаторите.

Кампанията предвижда срещите с лекари да се провеждат всяка трета събота от месеца в Централни хали от 12 ч.

Първото събитие ще засегне темата „Затлъстяване и рак на дебелото черво“ и ще се проведе тази събота, 21 септември. За затлъстяването като заболяване ще разкаже д-р Явор Асьов, специалист ендокринолог в Клиника по ендокринология на УМБАЛ „Александровска“. Гост и лектор, споделящ ценна информация за заболяванията на дебелото черво, ще е д-р Мариана Атанасова, началник на отделение по Медицинска онкология, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

За присъстващите на събитието ще бъде осигурен достъп до безплатни профилактични прегледи при гастроентеролог и ендокринолог от столичната Втора МБАЛ, както следва:

Гастроентерология – ет. 1, кабинет на Началник отделение, преглед от 12:00 до 15:00 ч., на 25.09.2024 г. и 27.09.2024 г.;

Ендокринология и болести на обмяната – ет.3, кабинет Началник клиника по вътрешни болести и Началник отделение от 09:00 до 13:00 ч., на 03.10.2024 г. и 04.10.2024 г.

(Приемът ще се осъществява след предварително записване на тел. 02/91 58 500 от 13:00 до 15:00 ч.)

Посетителите на първото събитие от „КОД: Превенция“ ще получат също така ваучер за безплатно изследване на липиден профил. То помага да се открият ранни отклонения в нивата на холестерол и триглицериди, които са тясно обвързани със затлъстяването и могат да доведат до сърдечносъдови проблеми.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   7UeJ

Още от Новини