burevestnik.bg - Мобилна версия


Кметът на Белоградчик: Общината ще се включи в спасяването на болницата

Кметът на Белоградчик: Общината ще се включи в спасяването на болницата

Общината ще се включи в спасяването на болницата в Белоградчик. В това увери кметът на града инж. Борис Николов, цитиран от БТА.

Припомняме, тази сутрин от болницата съобщиха, че сметките на лечебното заведение са запорирани, а кредитор е изпратил призовка за принудително изпълнение, за извършване на опис, оценка и изземване на медицинска апаратура, техника и леглови фонд на болницата заради дължими над 311 хил. лв., с които тя не разполага.

От там съобщиха още, че са уведомили Общинския съвет на града, който е принципал на лечебното заведение, за създалата се ситуация.

„Тези задължения са от много години, но сега кредиторът е решил да запорира имущество, сметки. Предстоят ни разговори с него, но общината ще се включи в спасяването на болницата“, допълни още кметът. Той каза още, че законодателството в България не разрешава финансирането на болница „просто ей така“.

„На болницата могат да бъдат преведени пари, ако бъде обявена в несъстоятелност и след това – ликвидация. Тогава общината може да превежда пари като 100% собственик на капитал, а за текущи плащания законът не разрешава“, каза Николов. 


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   xuDz

User Avatar един 18.09.2023 09:26:24

Уникално!!!! Робите от болницата излизат на протест да се удължи агонията и да продължат да бачкат без заплати. Никой от уникалните крепостни не иска заплати.

User Avatar Гост 18.09.2023 04:20:03

Срамота, срамота. Ето това са социалистите. Не знае че синът му дължи пари и по погрешка не го е дал на съдия изпълнител а на болницата може да помогне само ако се ликвидира… Осем години преди това някои хора спаха…

User Avatar аз 15.09.2023 17:46:40

Спасете я болницата, че овцете там да хайдакат още 20 г без заплати.

Още от Новини