burevestnik.bg - Мобилна версия


Лектори от няколко страни споделят опит на Софийските дни по ехокардиография

Лектори от няколко страни споделят опит на Софийските дни по ехокардиография

Софийските дни по ехокардиография ще се проведат в периода 4-6 юни 2021 г. в хотел „Хилтън“ в хибриден формат, съобщиха организаторите.

Основна тема е приложението на новите неинвазивни методики за оценка на миокардната деформация в реалната клинична практика.

Гост лектори от Белгия, Франция, Великобритания, Италия, Норвегия и САЩ ще споделят с участниците своя опит в областта на 2D и 3D миокардни деформации. В програмата са включени и обучителни модули.

Събитието, инициирано от председателя на Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията и Българска асоциация по неинвазивна образна диагностика – доц. Красимира Христова, е вече традиция за професионалната общност и предизвиква огромен интерес сред медиците.

Форумът дава възможност на специалисти в областта на кардиологията, инвазивната и неинвазивната образна диагностика, ултразвука, радиологията, рентгенологията, анестезиологията и други свързани специалности, да обменят полезен опит и идеи, да повишат квалификацията си и да дискутират ключови и актуални теми, както и да обсъдят с експерти своите интересни клинични случаи.

Всяка година се връчва образователен грант за специализанти по кардиология, с цел подкрепа на младите специалисти.

Повече информация е достъпна тук.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   P2c1

Още от Новини