burevestnik.bg - Мобилна версия


Млада жена е в тежко състояние след раждане на мъртъв плод, съмнението е за лекарска небрежност

Млада жена е в тежко състояние след раждане на мъртъв плод, съмнението е за лекарска небрежност

Мъртвородено бебе и майка в тежко състояние – това е изходът от бременността на 31-годишна жена, която е била пациентка на частната АГ болница „Ева“ в Сливен.

Според жената преди фаталния край тя била връщана няколко пъти от наблюдаващия лекар, независимо че терминът вече е бил просрочен. Гинекологът е изтъкнал, че бебето има да расте още и е назначил на жената инжекции.

Бременността е била четвърта поред, с определен термин в края на август. Жената е посещавала редовно специалист, бременността протичала нормално, бебето било доносено.

Инцидентът се е случил на 15 септември, а за него разказват адвокатите на жената, тъй като в момента тя е в болница в тежко състояние след секцио.

„На 20 септември в кантората ми дойдоха две жени и един мъж, който бяха разтревожени. Младата жена плачеше непрекъснато. Тя ми разказва, че детето ѝ се е родило мъртво. Терминът ѝ бил в края на месец август. В продължение на две седмици тя е ходила редовно в болницата, но лекарят, който проследявал бременността й, я връщал с аргумента, че размерите на детето са малки“, обясни адвокат Тодор Тодоров пред bTV.

Адвокатът допълни, че жената е връщана 3-4 пъти, като през това време ѝ е поставена инжекция за растеж на бебето.

На 12 септември обаче младата жена получила болки в корема и по спешност в 4 часа сутринта нейните близки я завели в болницата, където установили, че има разкритие.

Едва на 16 септември обаче лекарите откриват, че бебето вече няма тонове, с ехографски преглед, показал мъртъв плод, като било направено секцио на 17 септември.

„Майката е много притеснена, както и нейните близки. Те смятат, че става дума за лекарска грешка. Аз също съм на мнение, че става дума за лекарска небрежност. Фаталният инцидент е след дълго и редовно наблюдавана бременност. Цялата бременност преминава в спокойна атмосфера и е можело наблюдаващият лекар да потърси съдействие от свой колега, ако е имал някакви притеснения“, посочи другият адвокат на жената – Любомир Кючуков. 

Той изрази недоумение от това как близо 17-18 часа младата жена е седяла в болницата с установен мъртъв плод и никой не е предприел нищо.

Адвокатите са категорични, че родилката е преживяла психическа травма, защото през цялото време тя е знаела за мъртвото дете в утробата си.

Въпреки поканата да изрази своята гледна точка, собственикът на АГ болница „Ева“ категорично е отказал коментар пред камерите на bTV и е заявил, че няма да се занимава с този случай.

Двамата адвокати в момента проучват медицинската документация, като по думите им няма обяснение защо повече от 10 дни протоколът от аутопсията на мъртвороденото дете не е предаден на майката. Те имат и доста въпроси по отношение на епикризата, издадена от болницата, които ще се опитат да изяснят в близките дни. 


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   5SXc

User Avatar Гост 27.09.2024 11:32:53

Тогава не смейте да се наричате "лекари"! И така и така си мрем нелекувани, поне да знаем, че Ви няма!

User Avatar Гост 26.09.2024 13:47:10

17-18 часа, защото е нямало гинеколог. И още по няма да има . То не е като адвокати на килограм. Ще свикнете.

Още от Новини