burevestnik.bg - Мобилна версия


Надзорният съвет на НЗОК ще обсъди утре анекса към НРД

Надзорният съвет на НЗОК ще обсъди утре анекса към НРД

Заседанието на Надзорния съвет на НЗОК, което трябваше да се състои на 6 юни, ще се проведе на 12-ти, става ясно от сайта на Здравната каса.

Припомняме, че според проекта на дневния ред, на заседанието ще бъде обсъдено повишаване нивото на реимбурсация на лекарствата в обхвата на анатомични групи – нервна система (код по АТС - класификация „N“) и дихателна система (код по АТС - класификация „R“), както и текущото изпълнение на здравноосигурителните плащания за медико-диагностична дейност към 31 май 2024 г. и очаквано изпълнение към 31 декември 2024 г.

Ще бъде разгледан и анекс към НРД за медицинските дейности 2023-2025 относно изменение на времевия диапазон за имунизациите в ранна детска възраст и предложения за корекции на утвърдените месечни стойности по сключените договори с болници след 1 март 2024 г.

Надзорниците ще обсъдят преговорите между НЗОК и БЗС за анекс към Националния рамков договор за денталните дейности за 2023-2025 г. и ще утвърдят спецификациите за помощни средства и медицински изделия и ремонтните дейности за 2024 г.

Предстои обявяване и на три обществени поръчки – за доставка на копирна хартия, папки, хартиени артикули, печатни произведения и канцеларски материали за нуждите на Н3OK и 28 РЗОК; за изработване и периодична доставка на здравноосигурителни книжки за НЗОК и повторно обявяване на открита процедура за Европейски здравноосигурителни карти.

Дневния ред на заседанието може да видите тук.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   vSmZ

User Avatar Мафия 12.06.2024 12:48:59

Мишок Стефчо Стефановски даже не умее да слугува на господарите си, както му се иска

User Avatar Цвъ Цвъ 11.06.2024 21:17:22

Всичко се дигитализира... тези здравни книжки на кой му трябват...или трябва да осигурим печалба на печатницата?

Още от Новини от заседанията на НС на НЗОК