burevestnik.bg - Мобилна версия


Надзорът на НЗОК разреши на МБАЛ Велинград да разсрочи задълженията си към фонда

Надзорът на НЗОК разреши на МБАЛ Велинград да разсрочи задълженията си към фонда

Болницата във Велинград може да разсрочи последната вноска за декември от погасителния си план съгласно споразумението между лечебното заведение и Касата. Това е решил Надзорният съвет на обществения фонд на днешното си заседание.

Управителят на „МБАЛ – Велинград“ ЕООД е приложил нов погасителен план за разсрочване на сумата от 218 765,50 лв. ведно със законната лихва в размер на 12 579,02 лв., представляваща последна вноска за декември 2022 г., на 6 вноски, всяка по 36 460.92 лв., се уточнява в решението на Надзора.

Вземането от „МБАЛ – Велинград“ ЕООД произтича от влязло в сила съдебно решение за сумата от 368 804,30 лв. – сума, подлежаща на възстановяване от писмената покана, представляваща заплатена дейност по клинични пътеки, и 24 661,20 лв. – сума за заплатени медицински изделия, както и общо 468 лв. – сума, представляваща съдебни и деловодни разноски пред двете инстанции.

Припомняме, болницата бе осъдена да възстанови тази сума на НЗОК след разкрития на прокуратурата за лекари с фалшиви документи за квалификация.

С друго свое решение Надзорът разрешава на разградската МБАЛ „Св. Иван Рилски“ да подаде финансово-отчетните си документи на хартиен носител и подписани от съставителя им.

Решенията на Надзорния съвет на НЗОК можете да видите тук.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   tC8q

Още от Новини от заседанията на НС на НЗОК