burevestnik.bg - Мобилна версия


Надзорът на НЗОК ще гледа Методиката за разпределяне на икономиите, предложена от БЛС

Надзорът на НЗОК ще гледа Методиката за разпределяне на икономиите, предложена от БЛС

Надзорът на НЗОК ще обсъди предложената от БЛС Методика за разпределяне на икономиите по бюджета на Касата за 2022 г. Това става ясно от публикувания дневен ред за заседание на 15 ноември, вторник.

На заседанието ще бъде съставен и график за провеждане на преговори между Надзорния съвет на Здравната каса и Управителния съвет на Лекарския съюз за изготвяне на проект на НРД за медицинските дейности за 2023 - 2025 г. и доклад от управителя на НЗОК за хода на преговорите на експертно ниво до момента.

Припомняме, че от Лекарския съюз заявиха, че излизат от преговорния процес за Рамковия договор заради отказа на Касата да разпредели остатъка от близо 340 млн. лв. за тази година чрез Методика, както и заради липсата на комуникация с Надзора.

От БЛС заявиха още, че не може да се чака бюджета за 2023 г., за да бъде подписан нов НРД, тъй като има твърде много промени в системата, които трябва да бъдат регламентирани. Същевременно преговорите на експертно ниво не са довели до нищо, тъй като експертите на Здравната каса са без правомощия да взимат решения.

Дневния ред може да видите тук.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   JS1Q

Още по темата