burevestnik.bg - Мобилна версия


Надзорът разглежда предложените от РЗОК бюджети на болниците

Надзорът разглежда предложените от РЗОК бюджети на болниците

Утвърждаване на предложенията от директорите на 28 РЗОК на месечни и индикативни стойности за дейностите в болнична медицинска помощ март – август 2024 г., както и индикативни стойности за медицински изделия и лекарства в болниците за периода март 2024 г. – октомври 2024 г. ще разгледа Надзорният съвет на НЗОК на следващото си заседание.

В дневния му ред е предвидено също така утвърждаване на броя на направленията и стойностите на изследванията, с които ще разполага извънболничната помощ – ПИМП и СИМП, през второто тримесечие на годината.

Надзорниците ще се занимаят също така с два договора по изключение за две лечебни заведения – в София и във Варна, както и с предложения за включване на нови диагнози в Списъка със заболявания, за чието домашно лечение НЗОК заплаща напълно или частично лекарства, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели.

В добавка се очаква Надзорът да разгледа обявяването на обществена поръчка, свързана с ЕЗОК, както и решение във връзка с висящи съдебни производства за заплащане на извършена от болниците надлимитна дейност за 2018-2019 г.

Целия дневен ред на предстоящото заседание вижте тук.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   vxQZ

User Avatar Гост 27.03.2024 14:22:34

Баба Зоя мърда ли още ?!

Още от Новини от заседанията на НС на НЗОК