burevestnik.bg - Мобилна версия


Новият председател на БЛС: Първата ми задача са преговорите с НЗОК по НРД

Новият председател на БЛС: Първата ми задача са преговорите с НЗОК по НРД

Чувствам се удовлетворен, защото работата ми досега в БЛС е оценена от лекарското съсловие. В същото време си давам ясна сметка каква отговорност поемам. Това каза пред Zdrave.net новият председател на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов.

„Първото нещо, което ще направя като новоизбран председател, е да изпратя писмо на НЗОК за стартиране на преговорите по НРД и да поканя на консултативни срещи Висшия медицински съвет и Бордовете по специалности. Смятам, че съм максимално подготвен да вляза в преговорния процес незабавно“, каза той в отговор на въпрос каква ще е първата му задача на новия пост.

Д-р Брънзалов допълни, че през последните 6 години е участвал най-редовно в преговорния процес на всички нива на договаряне – както за промени в текстовата част на НРД, така и по финансовата част – цените и обемите на медицинските дейности.  

Председателят на БЛС каза, че при добра политическа воля ще започне работа и за промяна в Закона за съсловните организации в частта Етичен кодекс, за да може Етичните комисии да станат ефективни. „Например един казус от една колегия да може да бъде разглеждан и от друга. Освен това трябва да се създаде възможност решенията на Регионалните комисии да могат да бъдат обжалвани пред Централната комисия по професионална етика“, уточни д-р Николай Брънзалов.

Снощи 77-мият Събор на БЛС приключи с избор на състав на Висшия медицински съвет, в който влизат д-р Георги Цигаровски, д-р Иван Маджаров, доц. Йорданка Узунова и д-р Красимира Ковачка.

Новите членове на Централната комисия по професионална етика са д-р Анелия Коларова, д-р Живко Ганев, доц. Мариела Камбурова, доц. Цветослав Георгиев, д-р Юрий Жечев, д-р Даниела Каршакова, д-р Пенка Стойнова, д-р Калина Ишкиева, доц. Желязко Арабаджиев и д-р Радка Горанова; а новите членове на Контролната комисия са д-р Бисер Николов, Георги Желязков, д-р Георги Попниколов, д-р Михаил Христов,  д-р Тинка Троева и д-р Борис Цанков.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   EZyQ

User Avatar Прогностик 29.09.2024 18:45:03

Успех, д-р Брънзалов!

Още от Новини