burevestnik.bg - Мобилна версия


Община Букурещ обявява втори търг за лекарски кабинети на обща пазарна стойност 5,2 млн. евро

Община Букурещ обявява втори търг за лекарски кабинети на обща пазарна стойност 5,2 млн. евро

Още 63 медицински кабинета в Букурещ на обща пазарна стойност, оценена на 5,2 млн. евро, ще бъдат предложени на търг, предаде Аджерпрес, позовавайки се на изявление на заместник-кмета на румънската столица Стелиан Будувеану.

По думите му решението за търга е получило одобрение на всички възможни нива и предстои да бъде включено в дневния ред на следващите заседания на Общинския съвет на Букурещ.

Първите медицински кабинети на кметството станаха собственост на лекари, след като през 2022 г. беше отблокирана процедурата, по която се провеждат тези търгове.

„По този начин се оказахме в подкрепа на тези, които имат нужда от помещения за извършване на медицинска дейност. В същото време предоставихме и някои неизползвани дотогава пространства, като това генерира приходи за местния бюджет от над 550 000 евро“, написа Стелиан Будувеану в сряда на страницата си във Facebook.

За момента се знае, че 63-те офиса, които ще се предлагат на търг за медицински кабинети, в момента са собственост на Община Букурещ и са локализирани в поликлиники във всички сектори на столицата, като площта им варира между 10 и 171 квадратни метра.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   vqC9

Още от Новини