burevestnik.bg - Мобилна версия


Община Варна чисти дълговете на Белодробната болница с 1 млн. лв.

Община Варна чисти дълговете на Белодробната болница с 1 млн. лв.

До 1 млн. лева ще отпусне Община Варна за погасяване на задълженията на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Варна. Решението беше взето с пълно единодушие от Общински съвет – Варна, съобщават от там.

Средствата ще бъдат предоставени като целева субсидия за приоритетно погасяване на задължения на лечебното заведение за трудови възнаграждения и осигуровки на персонала, както и към „Енерго-Про“ – Варна. Сумата ще бъде осигурена от бюджета на Община Варна за тази година, уточняват от общината.

Местният парламент възложи на управителя на лечебното заведение да внесе отчет за разходваните средства, както и предложение за увеличаване на капитала на търговското дружество със стойността на целевата субсидия.

Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов заяви, че за днес е насрочена среща в Министерството на здравеопазването, на която ще бъдат водени разговори за решаване на дългогодишния проблем с бившия Тубдиспансер. „Много се надяваме на положителен резултат от срещата“, каза Балабанов от трибуната в зала „Пленарна“. Желанието на местната власт, което  бе потвърдено и с решения на Общинския съвет, е дейността на лечебното заведение да премине към някоя от големите болници в града, припомнят от общината.

„Община Варна, въпреки че няма законов ангажимент, вече 13-14 години подпомага “СБАЛПФЗ – Варна ЕООД”. С днешното решение общата сума, която е осигурила общината за покриване на задълженията за последните 10 години, става 4,5 млн. лева“, заявяват още от там. Според местния парламент болницата, обслужваща пациенти от няколко области в Северна България, трупа дългове заради недостатъчната субсидия от страна на държавата.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   G93L

User Avatar До руския трол долу 22.12.2022 01:32:16

Парите, другарю чекист, ги дава Европейския съюз, а не българската държава. Това дори другарят Путин може ли да ти го каже.

User Avatar Гост 21.12.2022 12:48:48

Близо половин милиард (500 милиона!) сме дали хуманитарна помощ към Украйна, без да смятаме оръжието! А няма пари за болници, управленците ни се дрънкат за увеличаване на минималната заплата с някакви пършиви 50 евро...

User Avatar аз 21.12.2022 16:28:56

Украйна ли ти е проблема или краденето на твоите другари и съветските им главатари вече 80 години?

User Avatar Гост 22.12.2022 14:54:06

Не, проблемът е, че сме скъпи на триците, а евтини на брашното. Тихомълком се изсипват стотици милиони на някъде си, изобщо некасаещи населението на страната, и в същото време се оставят цели сектори да загиват.

Още по темата