burevestnik.bg - Мобилна версия


Остават броени дни за изпращане на номинации за „Лекар на годината 2024“

Остават броени дни за изпращане на номинации за „Лекар на годината 2024“

На официална церемония за 21 път БЛС ще почете Деня на българския лекар – 19 октомври. Тогава по традиция ще бъдат връчени и наградите „Лекар на годината“. Номинациите за тях са в пет категории:

1. „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“

 2. „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“

3. „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България

4. „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“

5. „Лекар на годината 2024“

За втора поредна година ще бъде връчено и специалното отличие – „За лекарска всеотдайност и етика „Д-р Стефан Черкезов“.

Изискванията за подаване на предложения в горепосочените категории са следните:

- упоменаване за коя от посочените категории предлагате номинация;

- кратка професионална биография на номинирания кандидат (особени заслуги в областта на медицината, международни изяви на кандидата (ако има такива) и т. н.).

От съсловната организация припомнят, че номинации могат да бъдат подавани от Регионалните лекарски колегии, Дружества по специалност, лечебни заведения, отделения, отделни лекари и пациенти.  

Комисия, включваща представители на ръководството на БЛС, ще разгледа предложенията и ще отличи победителите. Регламентът предвижда с най-голяма тежест при отличаването на победителите да са номинациите подадените от Регионалните лекарски колегии. След тях като тежест се нареждат: дружествата по специалност, лечебните заведения, отделенията и т.н.  

Остават само няколко дни до крайния срок на изпращането на номинации – 30.09.2024 г. (включително) на специално създаден за целта електронен адрес – lekarnagodinata2024@blsbg.com.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   xQg6

User Avatar Гост 26.09.2024 12:58:06

"Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация". Тоест трябва да е жалък плужек ласкател на скапаното управление на блс. Колеги бойкотирайте жалкарското събитие ,което е част от десетилетията унижения на редовия български лекар неприближен към управляващите боклуци.

Още от Новини