burevestnik.bg - Мобилна версия


Отложиха заседанието на Надзора на НЗОК за следващата седмица

Отложиха заседанието на Надзора на НЗОК за следващата седмица

Заседанието на Надзорния съвет на НЗОК, планирано за днес, е отложено за следващата седмица, става ясно от сайта на Здравната каса. Причината е в невъзможността да бъде събран кворум.

Припомняме, че според проекта на дневния ред, днес трябваше да се разглежда Анекс към НРД за медицинските дейности 2023-2025 относно изменение на времевия диапазон за имунизациите в ранна детска възраст и предложения за корекции на утвърдените месечни стойности по сключените договори с болници след 1 март 2024 г.

В него беше включено и отпадналото от предишното заседание предложение за повишаване нивото на реимбурсация на лекарствата в обхвата на анатомични групи – нервна система (код по АТС - класификация „N“) и дихателна система (код по АТС - класификация „R“), както и текущото изпълнение на здравноосигурителните плащания за медико-диагностична дейност към 31 май 2024 г. и очаквано изпълнение към 31 декември 2024 г.

Надзорниците трябваше да обсъдят преговорите между НЗОК и БЗС за анекс към Националния рамков договор за денталните дейности за 2023-2025 г. и ще утвърдят спецификациите за помощни средства и медицински изделия и ремонтните дейности за 2024 г.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   bP1j

User Avatar Гост 07.06.2024 07:55:01

"Минималната заплата в Румъния става 3 пъти колкото e в България от юли" Това се случва в Румъния - където съдиха и осъдиха диктатора Чаушеску и не лижат кремълски задници! А тука направихте паметник на правешкия цървул и боготворите пазвантина му!

Още от Новини от заседанията на НС на НЗОК