burevestnik.bg - Мобилна версия


Петков на протеста: Падането на сертификата е функция само на интензивните легла в болниците

Протестиращите освиркаха премиера и поискаха падане на зеления сертификат веднага

Петков на протеста: Падането на сертификата е функция само на интензивните легла в болниците

Премиерът Кирил Петков отиде на протеста пред Министерския съвет, за да говори с протестиращите срещу „зеления сертификат“. Той обаче беше посрещнат с дюдюкания и викове „Оставка“. Наложи се председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов да вземе думата преди него и да успокои привържениците си.

„Искам да се изслушваме и да уважаваме институциите. Ние сме тук като граждани, той е тук като министър-председател, ние сме тук, за да питаме, а той – да отговаря“, каза Костадинов и подчерта, че приветства отпадането на сертификата, но сроковете са незадоволителни, а запазването на маските и тестването на учениците - неприемливо.

„Българите сме 6,5 милиона. Трябва да започнем да си говорим, хора, не можем само да се делим на сто неща и само да се замерваме. Ако искате да имаме силна държава, трябва да работим заедно. Стига сме се делили на 100 различни парчета, стига сме говорили с езика на омразата“, призова Петков и попита имало ли е друг министър-председател, който да дойде на протест.

Изказването му обаче бе прекъсвано с викове „Мафия“ и „Оставка“.

„Кога пада зеленият сертификат е функция само на едно – на интензивните легла в болниците. Ако не работим заедно да оправим тази държава, нямаме никакъв шанс. Продължавайте да протестирате. Протестът е важна форма на комуникация“, завърши той.

„Приветствам премиера, че дойде сред нас. Не трябва да влизаме в ситуация на разделение, защото сме на различно мнение с министър-председателя. Сега трябва да накараме хората, които управляват, да се съобразяват с нас, а в следващите месеци да направим така, че ние да управляваме България“, заяви Костадинов.

След него пред протестиращите говори здравният съветник на партията доц. Атанас Мангъров, който заяви, че маските трябва да отпаднат. „Аз всеки ден се срещам с болни от COVID-19. Нека който иска да носи една, три, пет маски, но само който иска, а не да са задължителни“, призова Мангъров.

След това демонстрантите се отправиха на протестно шествие от сградата Министерския съвет до сградата на парламента.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   N@E#

User Avatar КРЪВОЛОКЪТ ПУТИН 24.02.2022 10:13:19

Кървавият изверг Пундин За какви "НАЦИСТИ В КИЕВ" говориш, мръсен кагебистки ИЗВЕРГ? Половината им министри на украинците имат еврейски имена! МРЪСЕН ЛЪЖЛИВ ИЗВЕРГ - ИСТИНСКИЯТ НАЦИСТ СИ ТИ, УРОДЕ КЪРВАВ!

User Avatar Лекар 24.02.2022 00:20:39

Съгласен, Путин кара хората да се имунизират в Русия, но на запад от тази кочина хибридната му пропаганда всява разделение, включително и чрез хора като костя копейкин..

User Avatar Млад лекар 23.02.2022 15:40:31

Това е олигофрения, не разбирам защо?! Хибридната война срещу редовното поставяне на ваксини е налице!!! Д-р Бацелова ви каза, Акад. Петрунов също!!? Позицията на всички лекари в България е такава!!! След месец ще имам право да си поставя втори бустер, а сега излиза, че планират то да ми бъде отнето!!! Как мога да се чувствам защитен, КАК?!? Не ми се прекарва второ лято затворен у дома!!! МАЛОУМНИЦИ!!!

User Avatar Гост 23.02.2022 19:10:06

Тази олигофрения идва от рушняшките земли! От агресора!

Още от Новини