burevestnik.bg - Мобилна версия


Пловдивската МБАЛ „Св. Мина“ учредява стипендии за медсестри и акушерки

Пловдивската МБАЛ „Св. Мина“ учредява стипендии за медсестри и акушерки

„МБАЛ „Свети Мина” – Пловдив” ЕООД учредява стипендии за медицински сестри и акушерки, съобщават от болницата, цитирани от регионалния сайт Marica.bg.

Стипендиите през 2024 г. са в размер на годишната такса за обучение за съответната учебна година – държавна поръчка и допълнителна месечна сума, като лечебното заведение ще финансира две бъдещи медсестри и две бъдещи акушерки.

Изисквания към кандидатите са да са приети редовна форма на обучение във ВУЗ в страната, акредитирано в професионално направление „Здравни грижи”, специалност „Медицински сестра„ и „Акушерка”; да не упражняват свободна професия, да нямат регистрация като едноличен търговец и не участват в управлението на търговско дружество; общият успех от положените изпити през предходната учебна година, за студенти от втори завършен и по-горен курс, да не е по-нисък от добър 4; да сключат договор за отпускане на стипендия, в който са регламентирани финансовите параметри и е уговорено задължение за работа на стипендианта в „МБАЛ „Свети Мина” – Пловдив” ЕООД за срок не по-кратък от годините, в които кандидатът ще се обучава и получава стипендия.

Желаещите да кандидатстват за обявените стипендии могат да получат информация и необходимите документи от 1 до 31 август 2024 г. на адрес: гр. Пловдив, ул. „Иван Вазов “ № 59, Отдел „Човешките ресурси“. Документите се депозират в деловодството на МБАЛ всеки работен ден от 08.30 до 16.00 ч, в срок от 15.08.2024 г. до 15.09.2024 г., уточняват от болницата.

Във връзка с предложението лечебното заведение организира и Дни на отворените врати за кариерно развитие на 12 август от 11.30 ч. и на 26 август от 11.30 ч. на ул. „Иван Вазов” №59 за медсестри, съответно на ул. „Весела” №3 за акушерки.

Инициативата е насочена към кандидат-студенти и настоящи студенти по специалностите „Медицински сестра“ и „Акушерка”, обучаващи се във висши учебни заведения на територията на страната.

В дните на отворени врати желаещите ще могат да се запознаят отблизо с работната среда и да обсъдят всички въпроси, свързани със спецификата, възможностите и

предизвикателствата на работата, перспективи за професионално и кариерно развитие в болницата, уточняват от там.

Желаещите да се включат в Дните на отворени врати трябва да се запишат предварително на телефон: 0897 044243 или на email:obd@mbal1.com.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   e@az

Още от Новини