burevestnik.bg - Мобилна версия


Пожар в УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив, няма пострадали

Предстои проверка, уверяват от болничното ръководство

Пожар в УМБАЛ

Късно снощи е избухнал пожар на 11-ия етаж в болница "Св. Георги" в Пловдив, предаде БНТ. Изпратени са шест пожарни коли и 10 екипа заради постъпила информация от задимяване на шест етажа от лечебното заведение. Тази сутрин обаче в близост до същото място отново се е появило задимяване, за което са сигнализирали пациенти, съобщава „24 часа“.

Вечерта персоналът на болницата е успял с изключителна експедитивност да евакуира 23-ма пациенти на Втора хирургия. Огнеборците са открили огъня в една единствена стая, предвидена за отдих на санитарите, вероятно поради нерегламентирано тютюнопушене. Огънят е бил потушен много бързо, за по-малко от 30 минути. Няма пострадали хора, нанесени са само материални щети.

Днес обаче системата за повишено налягане се е задействала бързо и не е имало последици.

Ръководството на болницата е разпоредило вътрешна проверка, като не е изключено да се стигне до тежка наказания, уверяват от там. 

Според администрацията на лечебното заведение е възможно и някой от придружителите да е пушил в момента на инцидента и това да е станало причина за пожара.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   kQWn

User Avatar dexx 11.06.2024 13:21:58

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Още от Новини