burevestnik.bg - Мобилна версия


Почина анестезиологът доц. Панайот Николов

Почина анестезиологът доц. Панайот Николов

Почина анестезиологът доц. д-р Панайот Николов, съобщиха от МУ-Пловдив.

Доц. Панайот Николов е дългогодишен ръководител на Катедрата по анестезиология и реанимация при МУ-Пловдив (от 1985 до 1995 г.), както и на едноименната клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив.

Той има принос за утвърждаването на основните научни направления в дейностите на Катедрата, както и за разработването на нови методи на диагностика в областта на интензивното лечение и въвеждането на съвременни подходи в лечението на животозастрашаващите състояния.

Обучил стотици студенти и десетки специализанти, компетентен лекар и умел ръководител, доц. Николов полага максимални усилия за функционално-практическата организация на учебния процес и за утвърждаването на научноизследователската дейност.

Доц. Николов е един от най-изявените наши специалисти в областта на общата анестезия. През 2019 год. е награден от Районна колегия Пловдив на БАС за дългогодишна дейност и активен принос в развитието на специалността.

„Доц. Николов ще продължи да живее в сърцата на своите колеги и студенти като изключителен професионалист и добър човек, отдаден на професията си и посветен на хората. Медицински университет - Пловдив изказва съболезнования на семейството и близките и на всички, които обичат и уважават доц. Николов!“, се казва в съболезнователния адрес на Академичното ръководство на университета.

Поклон пред светлата му памет!


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   spnQ

Още от Новини