burevestnik.bg - Мобилна версия


Варна

Протестиращи: Държавната и местната власт да чуят исканията за Белодробната болница

Протестиращи: Държавната и местната власт да чуят исканията за Белодробната болница

„Носи се мълва сред хората, че в болницата има сериозни интереси и искат сградата да бъде взета за хоспис или хотел. Тя се намира на брега на езерото, в горска територия“. Това каза пред Радио Варна Марин Урумов, председател на Инициативен комитет в село Константиново за защита на Белодробната болница във Варна.

В застрашеното от закриване лечебно заведение работят жители на селото, които днес се включват в протеста за неговото запазване. Като крайна мярка те са решени да блокират движението по пътя Белослав – Варна, за да се намери решение на проблемите им.

Токът на болницата вече е спрян, а пациентите се изписани и са по домовете си.

„От 10 месеца персоналът не е получавал заплати. Дано не се наложи някой близък да се разболее“, каза още Марин Урумов. В Инициативния комитет в село Константиново са се включили 200 души.

„Желанието на здравните работници е да бъдат чути от държавна и местна власт, и болницата да бъде запазена. Надяваме се най-после да се намери някой, който да обърне внимание на проблемите им. А те, мисля, са Ви добре известни: задължения към „Енерго-про“ - Варна в размер на няколко десетки хиляди лева, неполучавани месеци наред трудови възнаграждения на персонала, неефикасен мениджмънт и т.н.“, коментира още Марин Урумов.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   gMLZ

Още от Новини