burevestnik.bg - Мобилна версия


Проучване за психичното здраве на здравните специалисти в ЕС започва СЗО – Европа

Проучване за психичното здраве на здравните специалисти в ЕС започва СЗО – Европа

СЗО – Европа дава началото на първото по рода си проучване за психичното здраве и благосъстоянието на здравните специалисти в 27-те държави от Европейския съюз, Исландия и Норвегия. Изследването е част от проект, финансиран от Европейската комисия, съобщават от СЗО – Европа.

Проучването има за цел да събере важни данни, за да разбере по-добре предизвикателствата, пред които са изправени лекарите и медицинските сестри в тяхната работна среда.

Здравните системи са подложени на нарастващ натиск, като много лекари и медицински сестри съобщават за лошо психично здраве и условия на труд. Тези предизвикателства допринасят за прегаряне, отсъствие от работа и напускащи работа професионалисти. За да отговори на тези проблеми, СЗО – Европа ще събере данни и отговори директно от лекари и медицински сестри, за да разбере ключовите фактори, влияещи върху психичното здраве и благополучие, предоставяйки солидна база от доказателства за насочване на ефективни стратегии за подобряване на условията на труд, отбелязват от организацията.

Благосъстоянието на лекарите и медицинските сестри е от решаващо значение за бъдещето на здравните системи. Защитата на психичното им здраве не е просто морално задължение; от съществено значение е да се запази силна, издръжлива работна сила, подчертават от СЗО. Участвайки в това проучване, лекарите и медицинските сестри ще имат възможност да споделят личните си разсъждения и стремежи за оформяне на бъдещи политики, предназначени да подобрят условията на труд и да осигурят дългосрочно благополучие.

Стартиращото събитие ще се проведе на 22 октомври от 10:00 до 11:00 CEST чрез Zoom. То ще се проведе с участието на представители на някои от най-големите европейски сестрински и медицински асоциации, като ще насочи вниманието към необходимостта от спешни, конкретни действия.

Регистрацията вече е отворена и достъпна тук.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   xg%J

Още от Новини