burevestnik.bg - Мобилна версия


Проф. Хинков: Работим за укрепване на МБАЛ-Враца като цяло

Проф. Хинков: Работим за укрепване на МБАЛ-Враца като цяло

Имах днес среща с изпълнителния директор на болницата Кети Ценова, която ме увери, че има човек, който ще бъде назначен за началник на Детското отделение, който отговаря на условията и има специалност „Педиатрия“. Ще бъдат назначени и още двама лекари, така че към този момент положението е овладяно.

Това каза министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков пред журналисти днес в отговор на въпрос дали Детското отделение в МБАЛ-Враца ще отвори отново врати.

По думите му обаче това, че ситуацията там е решена засега, не означава, че МЗ се е отказало да работи за укрепване на болницата като цяло. „Проблем има и с други отделения на лечебното заведение, както и със задълженията му, натрупвани от десетилетия. За съжаление управителните органи на МБАЛ Враца са нехаели през годините за състоянието на болницата и са довели нещата до там, че тя бъде с 85% акционерно участие на държавата в нея. Т.е. държавата да бъде неин почти пълен собственик, чрез изкупуване на дълговете на тази болница през годините, което означава, че общините, които са били акционери, не са направили нищо за нея“, каза министърът.

„Ние ще успеем да закрепим болницата, ще успеем да намерим да намерим и ръководство, което действително да милее за нея, но не трябва да гледаме само сегашното състояние на нещата, а да видим и какво се е случило в миналото“, добави той.

Проф. Хинков подчерта, че в страната много областни болници от този вид имат подобен проблем и той трябва да бъде решен генерално. „Трябва да знаят местните власти, че те също отговарят за здравеопазването в областта си“, каза той.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   @9AR

User Avatar ghost 04.09.2023 11:43:43

Г-н министър, съвета на директорите на болницата нещо казва ли по въпроса?

User Avatar Гост 03.09.2023 10:26:30

Ex, Хинков защо ти трябваше да се излагаш на стари години!?

User Avatar Гост 02.09.2023 17:03:39

Хинков и компания отново говорят в бъдеще време.

User Avatar Гост 01.09.2023 19:33:30

Той Хинков е за кратко, та му стига това "закрепване", ама дълготрайни решения нанай си.

User Avatar jesus 01.09.2023 19:17:04

Укрепването като цяло ще се случи, ама друг път....!

User Avatar аз 01.09.2023 18:47:01

С трима лекари и заплатки по 1000 лв нищо няма да направите.

Още по темата