burevestnik.bg - Мобилна версия


РЛК - Пловдив дари 5000 лв. в помощ на пострадалите от войната в Украйна

РЛК - Пловдив дари 5000 лв. в помощ на пострадалите от войната в Украйна

Районната колегия на БЛС в Пловдив се присъедини към националната благотворителна кампания на БЧК за пострадалите в Украйна и дари 5000 лева, съобщи marica.bg. Лекарите призоваха останалите колегии в страната да последват примера им чрез дарения на банковата сметка на БЧК.

„Като лекарска организация ние апелираме за незабавно прекратяване на войната в Украйна и установяване на траен мир с цел запазване здравето и живота на хората“, се казва в декларация на колегията.

Председателят на РК на БЛС –Пловдив д-р Георги Цигаровски заяви, че лекарите са готови да оказват медицинска помощ на пристигналите у нас украинци, но очакват да имат административни проблеми, ако пациентът не разполага с личен номер. Без такъв той няма как да бъде регистриран, каза д-р Цигаровски пред медията.

Очаква се този проблем да бъде решен на национално ниво.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   NuD8

User Avatar Гост 13.03.2022 23:04:23

Вчера в някакво заведение във Варна украински бежанец се наплюскал и отказал да си плати, трябвало да ги храним. Днес гледам репортаж от украинско село по Нова, зад репортера се жиждаха Порше Кайен, Кю седмица и някаква друга скъпа кола. Днес по Хемус украинските хвърчащи коли са само скъпи джипове от Лексус нагоре. Това ли са бедните и онеправдани украинци?

User Avatar руSSки фашисти 12.03.2022 22:37:44

Седем души, включително дете, загинаха, след като руски сили стреляха по евакуационен конвой, опитващ се да извози цивилни граждани от украинското село Перемоха, съобщи Държавната служба за специални съобщения и защита на информацията на Украйна, цитирана от NBC, а по-късно и от АФП. Според съобщението на Агенцията конвоят от жени и деца е пътувал към село Гостролучча по договорен хуманитарен коридор и специален "зелен" маршрут, когато руските сили са започнали да стрелят по тях. "Резултатът от този брутален акт - седем загинали. Едно от тях е дете. Точният брой на ранените към момента не е известен", пише Службата. „След разстрела руснаците са принудили останалите жени и деца от колоната да се върнат в с. Перемоха и да не напускат селото"

User Avatar Говори❤️ Київ 11.03.2022 17:58:15

Трима души, сред които и дете, са убити при руската бомбардировка срещу болница в град Мариупол в южната част на Украйна, съобщи заместник-кметът на града Сергей Орлов пред ВВС. Ранените са най-малко 17, сред тях и бременни жени. По думите на Орлов болницата с 300 легла е за лечение на пациенти с Covid-19. Тя е напълно унищожена от руската атака, разрушен е и център за кръводаряване в Мариупол. 15-и ден от руската инвазия: Западът осъди атаката срещу детска болница в Мариупол Световната здравна организация съобщи, че се опитва да потвърди най-малко 18 различни атаки срещу здравни заведения в Украйна от началото на войната. По-рано световни лидери и украинският президент Володимир Зеленски осъдиха атаката в Мариупол

Още от Новини