burevestnik.bg - Мобилна версия


Разходите на болниците разглежда Надзорът на НЗОК

Разходите на болниците разглежда Надзорът на НЗОК

Обобщена информация от получените доклади на директорите на всички РЗОК в страната за разходите на болниците ще разгледат членовете на Надзорния съвет на НЗОК на следващото си заседание. Информацията се предоставя в изпълнение на разпоредба от Закона за бюджета на Касата за наблюдение и контрол на утвърдените месечни стойности по сключените договори с лечебните заведения, изпълнители на болнична медицинска помощ.

Заседанието ще се проведе в петък сутринта.

На него Надзорът ще разгледа също така предложения за действия във връзка с изпълнението на бюджета на фонда в частта му, засягаща тоталните зъбни протези.

Припомняме, на предишното си заседание членовете на Надзорния съвет на Касата се срещнаха с представители на Управителния съвет на Зъболекарския съюз, за да уточнят какви са възможностите за отпускането на заложените в бюджета 3 млн. лв. за зъбните протези на възрастните хора. Решението на Надзора беше, ако от съсловната организация не дадат предложения по въпроса до 1 юли, такива да бъдат внесени от експертите на НЗОК.

На заседанието също така ще бъдат утвърдени броят и стойността на изследванията в първичната и специализираната медицинска помощ за третото тримесечие на 2024 г. и ще бъде одобрен Годишният финансов отчет на НЗОК за 2023 г.

Предварителния дневен ред на предстоящото заседание вижте тук.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   k2xF

User Avatar Гост 25.06.2024 22:29:20

Те това и правят в този Надзор - само разглеждат и гледат дали някой няма да заработи без да краде, та да разпоредят на управителя, да го вкара в правия път

Още от Новини от заседанията на НС на НЗОК