burevestnik.bg - Мобилна версия


СЗО призова за безопасни коридори и спешни доставки на кислород в Украйна

СЗО призова за безопасни коридори и спешни доставки на кислород в Украйна

Украйна изчерпва количествата медицински кислород, от които се нуждаят десетки хиляди критично болни. За това алармираха в общо изявление генералният директор на СЗО д-р Тедрос Аданом Гебрейесус и регионалният директор на СЗО за Европа д-р Ханс Клуге, предаде Ройтерс.

Двамата призоваха за осигуряването на безопасни коридори и спешни доставки на кислород в засегнатата от война страна, в която има 1700 болници.

„Ситуацията с доставките на кислород в Украйна наближава много опасна точка. Камионите не са в състояние да транспортират доставките от предприятията до болници в цялата страна, включително столицата Киев“, се казва в изявлението.

В него се подчертава, че повечето болници биха могли да изчерпят кислородните си запаси в рамките на следващите 24 часа, а някои вече са ги свършили и това излага на риск хиляди човешки животи.

СЗО обяви, че се стреми да увеличи доставките, най-вероятно използвайки течен кислород и бутилки от регионални мрежи. Тези доставки обаче ще се нуждаят от безопасни транзитни маршрути, след като напуснат логистичния коридор през Полша, посочват от организацията.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   1m8B

User Avatar Гост 28.02.2022 16:18:48

Скоро всеки един български чобанин с 50 овце стадо 3 крави и каче кисело зеле ще е доста по-заможен от Роман Абрамович! Помнете ми думата! Toва безобразие, което извърши Кървавият Вова няма да остане ненаказано!

Още от Новини