burevestnik.bg - Мобилна версия


Седмица на отворените врати в УМБАЛ „Лозенец“ за Деня на психичното здраве

Седмица на отворените врати в УМБАЛ „Лозенец“ за Деня на психичното здраве

По случай Световния ден на психичното здраве УМБАЛ „Лозенец” обявява седмица на отворените врати, съобщават от лечебното заведение. Центърът за психологична помощ към болницата отбелязва Световния ден за психично здраве – 10 октомври, като предоставя възможност за провеждане на безплатни консултации със специалист психолог.

„Загрижени за нашето ментално здраве, ние сме убедени, че е изключително важно да направим пауза и да дадем трибуна на вътрешния си глас. Все по-често поставяме грижата за емоционалния си свят на заден план, а това за съжаление е в основата на много потенциални здравни проблеми“, коментира д-р  Виолета Азис – ръководител на Центъра за психологична помощ в УМБАЛ „Лозенец”.

Темите, които могат да бъдат дискутирани, са различни – как протича работата с психолог, какво представлява психотерапията и при какви обстоятелства човек може да предприеме тази стъпка. Приемният кабинет гарантира пълна конфиденциалност по отношение на личните теми и темите табу за обичайното светско общуване.

Специалистите уточняват, че тези консултации нямат амбицията да решават кардинално проблемите, а да начертаят посока, в която човек може да тръгне, за да достигне до оптималния вариант за тяхното разрешаване.

Консултациите ще се проведат на 17, 24 и 30 октомври 2024 г. от 10:00 до 16:30 ч., след предварително записване на 02 9607 682 или през платформата супердок.  Консултациите ще се провеждат от психолозите д-р Здравка Анина и д-р Любомир Драганов.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   7d8S

Още от Новини