burevestnik.bg - Мобилна версия


Станимир Михайлов подписа договора си за управление на НЗОК

Станимир Михайлов подписа договора си за управление на НЗОК

Надзорният съвет на НЗОК одобри единодушно проекта за договор за управление на избрания от Народното събрание управител на Касата Станимир Михайлов на днешното си извънредно заседание.

Договорът е подписан от Михайлов и председателя на Надзорния съвет доц. Петко Стефановски и влиза в сила от 5 октомври 2024 г. Още вчера пък Станимир Михайлов беше вписан в регистър Булстат към Агенцията по вписванията.

След подписването Станимир Михайлов каза пред медиите, че му предстои да се срещне с всички директори на РЗОК, както и да се запознае с взетите решения от Касата, докато не е бил управител.

Проектобюджетът е в напреднала фаза, предстои да го обсъдим, каза Михайлов в отговор на въпрос за първите му ангажименти в Касата. „След като бъдат анализирани данните към 30 септември 2024 г., вероятно ще се наложи да бъдат разпределени суми от резерва, но това предстои да се установи. Предстои и да се свържем със съсловните организации за иницииране на процедура за преговори по НРД“, каза той.

Припомняме, че Станимир Михайлов довършва мандата на предсрочно освободения като управител на НЗОК проф. Петко Салчев, който изтича на 12 март 2025 г.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   g2%b

User Avatar Гост 08.10.2024 16:39:41

Е, няма как договорът да не се подпише, в Надзорния съвет от кога го чакат да се върне, та заедно да крадат - без него работите се закучиха. Проверен кадър е- лоялен към модела Борисов-Пеевски

User Avatar Гост 08.10.2024 17:58:08

Май обърка опорките, приятелче

User Avatar Гост 08.10.2024 19:42:02

Объркан си ти, другарю - този индивид на снимката беше назначен от парламента, доминиран от Пеевски и Борисов със съучастници ПП в "сглобката". Надзорният съвет тогава беше друг, но той няма думата. Когато Михайлов овладя касата, паричките почнаха да текат в правилната посока, но нещата се объркаха и случайно падна от власт. От тогава пари не текат в правилните джобове, а идват избори. Защо мислиш, че точно преди изборите отново става шеф на каЦата ? А ? Грабежът трябва да продължи, Михайлов знае точно как !

Още по темата