burevestnik.bg - Мобилна версия


Стартира кампания на Столична община за млади хора, мотото е "КОД: Превенция - Сега е време да имаш време"

Стартира кампания на Столична община за млади хора, мотото е

Дирекция "Спорт и младежки дейности" към Столична община и Фондация "Рестарт", в партньорство с Медицински лаборатории Synevo Bulgaria и Kaufland Bulgaria, се обединяват в съвместна кампания, с която да предоставят достъп до повече здравна информация и медицинска грижа на млади хора, съобщиха от общината.

Кампанията носи наименованието „КОД: Превенция – Сега е време, за да имаш време“ и събира лекари от различни здравни специалности, за да споделят ключова информация на тема превенция и профилактика на най-често срещаните заболявания и здравословни проблеми у нас.

"Със събитията в рамките на кампанията сме подготвили ключова информация на тема превенция и профилактика, споделена от здравни специалисти от първо лице и достъп до безплатни прегледи и медицински изследвания", обещават организаторите.

"Ако сте родители, елате с децата си! Докато вие слушате полезна информация, ние ще ги забавляваме с интерактивни игри, пътешествие из древна Сердика с VR очила, работилници и ателиета, Очакваме ви с вход свободен всяка трета събота от месеца на сцена Централни хали, ниво -1, Централни хали, Кауфланд. Започваме в 12:00 ч.“, се казва още в поканата.

 В първото от серията безплатни събития ще се говори за затлъстяването и рака на дебелото черво.

То ще се състои на 21 септември, събота от 12:00 до 14:00 часа, на сцена Централни хали (ниво -1, Централни хали, Кауфланд)

За затлъстяването като заболяване ще говори д-р Явор Асьов, специалист ендокринолог в Клиника по ендокринология на УМБАЛ "Александровска".

Гост и лектор, който ще сподели ценна информация за заболяванията на дебелото черво, ще бъде д-р Мариана Атанасова, началник на отделение по медиинска онкология в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ".

За присъстващите на събитието ще бъде осигурен достъп до безплатни профилактични прегледи при гастроентеролог и ендокринолог от Втора многопрофилна болница за активно лечение“ ЕАД, гр. София, бул. „Христо Ботев“ № 120, както следва:

Гастроентерология – ет. 1, кабинет на Началник отделение, преглед от 12:00 до 15:00 ч., на 25.09.2024 г. и 27.09.2024 г.;

Ендокринология и болести на обмяната – ет.3, кабинет Началник клиника по вътрешни болести и Началник отделение от 09:00 до 13:00 ч., на 03.10.2024 г. и 04.10.2024 г.

(Приемът ще се осъществява след предварително записване на тел. 02/91 58 500 от 13:00 до 15:00 ч.)

Лаборатории Synevo Bulgaria ще предоставят на посетителите на първото събитие от кампанията КОД:

Превенция ваучер за безплатно изследване Липиден профил. То помага да се открият ранни отклонения в нивата на холестерол и триглицериди, които са тясно обвързани със затлъстяването и могат да доведат до сърдечно-съдови проблеми. Защото всеки отговорен за здравето си млад човек трябва да провежда и ежегодни профилактични изследвания.

Напомняме, че събитието е с вход свободен и ако си родител, децата са добре дошли – ще ги забавляваме с игри и VR пътешествие из Древна Сердика.
„Бъди там – сега е време, за да имаш време!

"Последвайте страницата на КОД: Превенция във Facebook, за да разберете подробности за всяко предстоящо събитие!“, призовават организаторите.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   kxcA

Още от Новини