burevestnik.bg - Мобилна версия


УМБАЛ Бургас дава възможност на 18 лекари да получат желана специалност

УМБАЛ Бургас дава възможност на 18 лекари да получат желана специалност

УМБАЛ Бургас обяви 18 свободни места за лекари – специализанти. Те ще бъдат заети след конкурс, за който вече могат да се подават документи. Местата са в 15 отделения и клиники на болницата – диагностични, терапевтични и хирургични, съобщават от лечебното заведение. 

За разлика от други лечебни заведения, в които специализантите трудно получават достъп до практическа работа, в УМБАЛ Бургас водещият принцип е младите лекари да участват в диагностично-лечебния процес наравно със специалистите, подчертават от болницата. Те могат да придобиват допълнителна квалификация с дежурства в Спешно отделение, където се сблъскват с разнообразие от случаи и повечето се възползват от тази възможност.  

Силно застъпената практическа работа и улесненият достъп до специализация е вероятната причина в УМБАЛ Бургас да работят млади лекари от градове, където също има медицински университети – София, Пловдив, Варна, отбелязват от там. Всички са с отлични дипломи и споделят, че трудно са намерили места за специализация там, където са учили. Между 15 и 20 са лекарите, които всяка година взимат специалност, продължават да работят в УМБАЛ Бургас и разкриват самостоятелни кабинети. 

Пълна информация за свободните места, условията за явяване на конкурса и конспектите за изпитите можете да намерите тук.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   1%pA

Още от Новини