burevestnik.bg - Мобилна версия


Увеличават заплатите на професионалистите по здравни грижи в УСБАЛ по онкология

Увеличават заплатите на професионалистите по здравни грижи в УСБАЛ по онкология

С близо 19% се увеличават заплатите на професионалистите по здравни грижи в УСБАЛ по онкология „Проф. Иван Черноземски“. Това съобщиха от лечебното заведение.

Заплатите се увеличават след направен обстоен анализ от ръководството на лечебното заведение и доклад на Изпълнителния директор и обсъждане от Съвета на директорите на УСБАЛО „Проф. Иван Черноземски“ ЕАД за постигнати количествени и качествени медицински показатели, водещи до подобрение във финансово-икономическата рамка за второ и трето тримесечие на 2024 г. в сравнение със същия период за 2023 г., като решението за това е взето от Съвета на директорите.

Така, считано от 01.10.2024 г., началната основна месечна заплата на медицинските специалисти по здравни грижи – медицински сестри, акушерки, лаборанти, рехабилитатори, помощник-фармацевти се увеличава с 18.75%, или:

началната основна месечна заплата от 1600 лв. става 1900 лв.

Началната основна месечна заплата на старша медицинска сестра, старша акушерка, старши лаборант се увеличава със 17.64%, или:

началната основна месечна заплата от 1700 лв. става 2000 лв.

На следващ етап до края на 2024 г. ще бъде извършен обстоен анализ на началните основни работни заплати на останалите категории персонал – висш медицински, висш немедицински и друг, работещи в структурите на УСБАЛО „Проф. Иван Черноземски“ ЕАД, с последващо увеличение на работните заплати и на този персонал, допълват от болницата.

Целите и цялостната дейност на ръководството на УСБАЛО „Проф. Иван Черноземски“ ЕАД се основават на идеята за екипност, съпричастност и ефективност, тоест постоянна връзка между вложен ресурс, осъществена качествена дейност, постигнат резултат, подчертават от там.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   CqnH

User Avatar Гост 25.10.2024 22:49:56

А магазинерките ги заслужават повече, така ли

User Avatar Анонимен 25.10.2024 19:52:08

А,не ги заслужават

Още от Новини