burevestnik.bg - Мобилна версия


Щатът Канзас съди Pfizer за заблуди относно COVID ваксината

Още 5 щата са потвърдили, че се готвят за подобни действия

Щатът Канзас съди Pfizer за заблуди относно COVID ваксината

Главният прокурор на щата Канзас Крис Кобах заведе дело срещу фармацевтичната компания Pfizer с твърдението, че са подвели обществеността относно безопасността и ефективността на ваксината срещу COVID и са нарушили Закона за защита на потребителите, предаде БНР.

Канзас е първият щат, който завежда подобно дело. Засега са потвърдили за подобни действия и от Айдахо, има информация, че още 5 щата са готови да го направят. Миналата есен от Тексас също имаше жалба с подобни обвинения.

В заведеното дело се твърди, че от Pfizer са подвели жителите на щата Канзас относно рисковете от ваксината срещу COVID и са прикрили доказателства за прояви на миокардит и проблеми с бременността.

Компанията е обвинена, че е създала погрешно впечатление за ефективността на ваксината, въпреки че е знаела, че действието намалява и не предпазва от вариантите на COVID.

Фармацевтичната компания е упреквана още, че чрез социалните медии е „цензурирала“ критиките към ваксините. Всичко това е в нарушение на Закона за защита на потребителите в Канзас и от щата настояват да получат парично обезщетение.

Pfizer обяви, че ваксината срещу COVID е спасила безброй животи и данните на компанията за ваксината са точни и основаващи се на науката.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   8buQ

User Avatar До антиваксъра 19.06.2024 01:00:29

Хей, изрожденец, съдът ще реши. Според вас конспираторите всички институции са купени. Оказва се, че не е така. Освен това всички ваксинирани вече трябваше да са умрели.

User Avatar Антиваксър 19.06.2024 00:27:21

"Щатът Канзас съди Pfizer за заблуди относно COVID ваксината Още 5 щата са потвърдили, че се готвят за подобни действия". А България кога? Ваксинираните будали в Булгаристан, пазете си документите за ваксинация и съдете България за обезщетение от по 100 000 лева за заблуда и нанесени здравни щети! Идва Видов ден! На съд пропагандаторите на ваксината облажили се от комисионни от фарма мафията, принудили правителството да пръсне милиони за увреждащи ваксини, които след това бяха подарявани или направо хвърляни на боклука!

Още от Новини