burevestnik.bg - Мобилна версия


3,5 млн. швейцарски франка ще получи МЗ за грижа за деца с ендокринни проблеми

3,5 млн. швейцарски франка ще получи МЗ за грижа за деца с ендокринни проблеми

С 13 гласа „за“ и 1 „въздържал се“ парламентарната здравна комисия прие на първо четене рамковото споразумение между правителството на република България и федералния съвет на конфедерация Швейцария относно изпълнението на втория швейцарски принос към избрани държави – членки на ЕС.

Споразумението ще е в сила до 2029 г., като в този период Министерството на здравеопазването ще изпълни програма за профилактика и промоция на здравето е с основна цел „Повишаване на здравната грамотност на конкретен сегмент от населението, било то юноши и деца или възрастни хора”. Бюджетът по програмата е 3,5 млн. швейцарски франка, като дирекция Национален фонд трябва да подсигури 15%.

Програмата ще бъде фокусирана върху насърчаване на здравословния начин на живот при деца и младежи с ендокринологични проблеми и болести на обмяната, както и върху промоцията на здравословния начин сред децата от рисковите групи и техните родители.

В програмата ще бъде включено и повишаването на квалификацията на медицинските специалисти, ангажирани с деца и младежи с ендокринологични заболявания и болести на обмяната.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   Ddu6

User Avatar Гост 25.11.2022 08:14:59

МЗ няма капацитет да изпълнява проекти. Там работят големи дебили!!!

Още от Новини