burevestnik.bg - Мобилна версия


Министър Меджидиев откри филиал на Спешна помощ в гр. Сърница

Министър Меджидиев откри филиал на Спешна помощ в гр. Сърница

„За мен е изключителна чест да направя това откриване, защото сърцето ми е в медицината. Това, че сте чакали 8 години, в моите представи е недопустимо. Като лекар с 28 години опит в сферата на медицината и като началник на Спешното отделение в най-спешната болница в България – Пирогов, за мен този ден е празник“. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев по време на откриването на филиала за Спешна помощ в гр. Сърница днес, съобщават от пресцентъра на МЗ.

На официалната церемония присъстваха още кметът на Община Сърница Неби Бозов, областният управител Трендафил Величков и др.

По думите на здравния министър нуждата от изграждането на такъв център е належаща не само поради труднодостъпното географско местоположение на региона и затрудненото придвижване до най-близкия Център за спешна медицинска помощ, но и поради факта, че гр. Сърница е курортен център, което значително увеличава броя на населението през туристическите сезони.

Министър Меджидиев изрази своята удовлетвореност от факта, че по време на мандата на служебното правителство са открити Спешни центрове и в Созопол, и в Приморско, което е резултат от водената последователна политика в приоритетни за него сфери – майчино и детско здравеопазване, както и спешност във всяка една точка на страната. Той обеща да съдейства с обезпечаване на кадри и от големи болнични заведения в страната в случай на необходимост.

Здравният министър коментира също и пристигането на първите хеликоптери, които ще осъществяват спешна помощ по въздуха, както и връчването на първите удостоверения на завършилите 50 лекари и медицински специалисти в курса „Оказване на спешна медицинска помощ по въздуха“ в утрешния ден, което по думите му е исторически момент.

Кметът на Община Сърница Неби Бозов благодари на д-р Междидиев за това, че е превърнал в своя лична кауза призива на местните жители за Спешен център. „За всеки спасен живот в нашата община Вие ще имате принос, защото цели 8 години се борехме за това, на което сме свидетели днес. За гостите и жителите на Сърница този Спешен център е едно успокоение“, каза кметът.

След като прерязаха лентата на новия филиал, министърът и кметът символично премахнаха и работното време, защото Община Сърница вече има денонощна спешна помощ.

На финала министър Меджидиев и кметът Неби Бозов откриха нова чешма – символ на традицията на Община Сърница. Тя е дарение от д-р Междидиев и Неби Бозов за жителите и гостите на града, с пожелание за здраве и благоденствие, уточняват от МЗ.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   Wx%Y

User Avatar Гост 31.05.2023 15:24:56

Мушмурок

User Avatar Съвет 29.05.2023 22:35:37

Хубаво е да не полазвате колко сте прости и некомпетентни-работил е. Вие, драги, ако не сте, то той е работил. Да бяхте гледали поне тв, щяхте да не се излагате-

User Avatar Гост 29.05.2023 20:25:03

За пандиза е...

User Avatar Muncho 29.05.2023 17:19:32

Върховен популист! Кой ще ти работи вътре бе, газпромаджийче! И защо не откри и хеликоптерна площадка? Апропо, никога не си бил Началник на спешното в Пирогов, нито си работил там!

Още от Новини