burevestnik.bg - Мобилна версия


1171 пациенти са минали през март през COVID-структурите на УМБАЛ „Св. Марина“-Варна

1171 пациенти са минали през март през COVID-структурите на УМБАЛ „Св. Марина“-Варна

За месец март през COVID-отделенията на УМБАЛ "Св. Марина"-Варна са преминали 1171 пациенти, съобщиха от лечебното заведение. За да се отговори на предизвикателствата са преструктурирани 19 клиники в COVID-звена. Успоредно с лечението на пациенти с доказан или съмнителни за COVID-19, болницата оказва спешна медицинска и онкологична помощ на всички нуждаещи се по профила на заболяванията, допълват от там. В болницата работят 2014 служители, от които на първа линия в борба с COVID инфекцията - 598.

Към момента в УМБАЛ "Св. Марина" са разкрити 423 легла за пациенти с доказан COVID или съмнителни такива (включително и за лица до 18-годишна възраст), от които 59 за интензивно лечение на пациенти с COVID.

За периода 29 март - 4 април през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Света Марина“ са преминали 909 пациенти, от тях с потвърден, възможен и вероятен COVID – 529.

Преминали пациенти през COVID структурите за периода са 604, от които 75 са от други области. През интензивни отделения преминалите са 65. Излекувани през изминалата седмица са 240, а починали – 65. Успоредно с лечението на тези пациенти, болницата оказва спешна медицинска помощ на всички нуждаещи се със заболявания по профилите на останалите клинични структури.

 


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   Mdq5

Още от Новини