burevestnik.bg - Мобилна версия


1900 души преминаха през „Пирогов” за четири дни

1900 души преминаха през „Пирогов” за четири дни

1900 са преминалите през „Пирогов” пациенти от 23-ти декември до днес, а 300 от тях са приети за лечение. Това съобщи на брифинг в лечебното заведение директорът му проф. Асен Балтов.

По думите му, отделението с най-много работа по празниците е токсикологията на болницата, през която са преминали 41 души. 15 от тях са били с тежки алергични реакции към храна, а осем са злоупотребили с алкохол. Трима пък са постъпили след употреба на антифриз, като за тях най-голямата опасност е ослепяване.

С голяма натовареност е било и отделението по травматология. През него са преминали 90 пациенти, някои от тях са пренасочени към специализираната клиника по хирургия на ръка.

През хирургията на „Пирогов” са преминали 30 пациенти, 67 са приетите в кардиологичното отделение.

През почивните дни в болницата са направени над 60 операции по спешност.
 
Проф. Балтов подчерта, че се запазва силата на „Пирогов" като стълб в медицината. „Бихме искали да продължим в същиуя дух. Бихме искали да имаме повече доволни пациенти, да развием още по-добре дадени звена", сподели планове изпълнителния директор.

За годината през спешния институт са преминали 214 000 пациенти, 44 000 от тях са приети за лечение в болницата, отчете още проф. Балтов. За сравнение, през 2016 г. те са били 3000 по-малко.

14 500, или 34 на сто от тях са от цялата страна.

Общият брой неосигурени пациенти е 8900, като само за последните четири дни те са били близо 200.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   qSR4

Още от Новини