burevestnik.bg - Мобилна версия


Кого ще предложат за здравен министър в проектокабинета?

Кого ще предложат за здравен министър в проектокабинета?

Две са имената за министър на здравеопазването, които цитира bTV само в рамките на няколко часа, като твърди, че те ще бъдат предложени от коалицията „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ за министър на здравеопазването в проектокабинета.

Снощи от телевизията съобщиха, че за министър ще бъде предложен доц. Васил Пандов – юристът, оглавявал кабинета на последния здравен министър от редовно правителство – проф. Асена Сербезова. По време на управлението на четворната коалиция доц. Пандов бе също така и председател на Надзорния съвет на НЗОК.

Само няколко часа по-късно обаче телевизията сочи друго име като предложение на ПП-ДБ за министерския пост в здравния сектор. Според bTV това ще е проф. Христо Хинков – бивш директор на Националния център по обществено здраве и анализи.

Списъкът с предполагаемите имена на предложените за министри в проектокабинета, публикуван от телевизията, включва също така и Георги Гвоздейков, който бе назначен за директор на държавното дружество за въздушна медицинска помощ „България Хели Мед Сървиз“. Припомняме, от дружеството се очакваше да организира спешната помощ по въздух у нас, но служебният кабинет сметна, че от него няма нужда и така то бе закрито.

Гвоздейков е предложен за министър на транспорта, твърди bTV.

И още едно име, свързано със здравния сектор, фигурира в предполагаемия списък с имената на министрите. Това е името на фармацевтката проф. Генка Петрова от МУ – София, която според телевизията е предложението на ПП-ДБ за министър на образованието. Проф. Петрова за кратко бе зам.-министър на образованието.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   #c9@

User Avatar БГ 02.05.2023 20:12:28

Жени Начева е най-подходяща и като визия и като капацитет на предстоящата квазимодо коалиция !

User Avatar Гост 02.05.2023 18:33:49

Генка Петрова това недоразумение от ФФ грози физиономията на ПП-ДБ

User Avatar доц. Васил Пандов 02.05.2023 11:16:07

МЕКА КИТКА С ГОЛЯМА ДУПКА

User Avatar Гост 02.05.2023 10:09:55

Прекрасни професионалисти, носители на промяна

Още от Новини