burevestnik.bg - Мобилна версия


МС продава сграда на Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс

МС продава сграда на Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс

Министерският съвет прие Решение за даване на съгласие за продажба на обособена част от лечебно заведение – недвижим имот, собственост на Специализирани болници за рехабилитация-национален комплекс“ ЕАД (СБР-НК), гр. София. Това съобщават от правителствената пресслужба.

Имотът е в съсобственост с община Костенец и към настоящия момент не се ползва за дейността на дружеството и е с отпаднала необходимост за лечебното заведение. Същевременно генерира разходи, поради което ръководството на лечебното заведение е заявило желание за освобождаване от него чрез продажба. Представено е Решение № 81/18.05.2022г. на Общински съвет – Костенец за прекратяване на съсобствеността между община Костенец и търговското дружество, чрез изкупуване на идеалните части, собственост на дружеството, допълват от МС.

Продажбата ще се извърши по реда на Закона за публичните предприятия, съгласно който с разрешение на органа, упражняващ правата на държавата в публичните предприятия, сключването на договор за продажба може да се извърши чрез пряко договаряне, като началната цена се определя от независим оценител, в случаите на съсобственост, както и при договаряне с община.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   avRw

User Avatar Гост 02.10.2024 18:53:25

Ужас! За Момин Проход ли става дума?

Още от Новини